Tour de Turecko

Podľa jednej legendy kedysi dávno rozoslal vládca Pergamonu poslov, aby mu našli pravý raj na zemi, ktorý by mu všetci závideli. A oni ho pre svojho kráľa objavili vo východnom Stredomorí. Naša šéfka Norika Fedorová ho pre vás našla počas Tour de Turecko v zátoke pod majestátnym pohorím Taurus, so smaragdovými lesmi a blankytným morom.

Srdce bývalej Osmanskej ríše v sebe ukrýva omnoho viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Turecko dokáže našincov uchvátiť svojimi zlatistými plážami, ale aj pompéznym all inclusive konceptom. Nastavte vnímavosť aj na históriou nasiaknuté paláce a chrámy, bazáre prevoňané kebabom či tureckým čajom, ale aj potulky nočným, antickým mestom Side.

Stojaca žena s červenou vlajkou CK SATUR na drevenom móle na Tureckej riviére.
Turecko a jeho pravá dovolenková atmosféra s CK SATUR. Foto: CK SATUR

Ak by niektoré antické pamiatky mohli rozpovedať svoje príbehy, snáď by to bolo o Tróji. Možno by nám pripomenuli slová Juliusa Caesara vyrieknuté na území dnešného Turecka, a to „Veni, Vidi, Veci“, teda „prišiel som, videl som a dobyl som“. Pretočme však kalendár do súčasnosti a "dobyte" s nami Tureckú rievéru.

Odleťte s nami pohodlnými charterovými letmi z Bratislavy, Košíc či z Popradu za pravou dovolenkovou atmosférou, kde vás čakajú nielen slnkom nasiaknuté pláže, ale aj hotely, ktoré iste nesklamú.

Animátorka Planet FUN s deťmi na farebnom nafukovacom člne v Turecku.
"Morskí dobyvatelia" Tureckej riviéry. Turecko. Foto: CK SATUR

Ktoré TOP hotely pre vás navštívime?

Tour de Turecko si pre vás nachystalo koštovku novootvorených či zrekonštruovaných hotelov na Tureckej riviére. Samozrejmosťou sú piesočnaté pláže, Planet FUN pre rodiny s deťmi a zmysel pre detail, kde to v službách a all inclusive dotiahli na jedničku s hviezdičkou. Naša šéfka Norika pre vás vybrala hotely v oblasti Side či Alanya, pričom v ponuke nájdete aj novinky! 

Norika Fedorová pri bazéne. Turecko
Norika Fedorová pre vás objavuje Turecko. Foto: CK SATUR

1. Seven Seas Palmeras Bay*****

Nechajte nech je pre vás hotel Seven Seas Palmeras Bay***** bránou ku unikátnym krásam romantickej Alanye vzdialenej od krásneho historického centra len 10 km. Hotel, ktorý nedávno prešiel rekonštrukciou leží na privátnej piesočnej pláži, ktorá sa mieša s drobnými kamienkami. Užite si nevšedné turecké rituály v hotelovom wellness, s bohatým konceptom ultra all inclusive v exotickom prostredí paliem a stredomorských rastlín.

Turci na svoj dokonale vypracovaný all inclusive nedajú dopustiť a manou nebeskou je aj tu. Okrem hlavnej reštaurácii, tu nájdete taliansku či rybaciu a 6 barov. Hotelová sieť Seven Seas myslí aj na deti, preto si tu užijú svoj vlastný bazén, splashpark, miniklub, a dokonca aj detský bufet s jedlami, ktoré najviac milujú. O ich zábavu sa počas prázdnin postarajú naši profesionálni animátori rodinného klubu Planet FUN.

Piesková pláž, mólo, záhrada a palmy hotela Seven Seas Palmeras Bay. Turecko
Krásna privátna pláž v zálive hotela Seven Seas Palmeras Bay. Turecko. Foto: CK SATUR

Top pre hotel Seven Seas Palmers Bay *****

  • moderný dizajn zrekonštruovaného hotela v modernom štýle
  • priestranné izby s možnosťou dvoch prísteliek, s minibarom s nealko nápojmi a pivom
  • dva vonkajšie bazény, detské bazény, akvapark a splashpark
  • lokalita na jednej z najkrajších pláži Tureckej riviéry s pieskom a jemnými kamienkami a pozvoľným vstupom do mora
  • talianska à la carte reštaurácia
  • 6 barov, a jeden z nich je otvorený 24 hodín
  • 10 km od historického centra Alanya

2. Sunrise Queen Resort*****

Užite si skvelý dovolenkový čas v hoteli Sunrise Queen Resort***** pri obľúbenom Side. Už z jeho názvu, celkom kráľovsky bude o vás postarané. Vrelá turecká pohostinnosť, výber bazénov a wellness s hydromasážnym systémom a privátnou vírivkou sľubujú dokonalý oddych. Deti nájdu zábavu vo svete Crispy Kids. Zážitok vás čaká aj pri autentickom stolovaní s tradičnou kuchyňou. Na výber máte à la carte reštaurácie s vynikajúcim menu v stredomorskom štýle. Sladký život ochutnajte vo Wafle Corner a na záver popoludnia si nezabudnite dať drink v bare Sunset View.

Pohľad z výšky na pieskovú pláž, bazény a hotel Sunrise Qeen. Turecko
Pohľad z výšky na pieskovú pláž, bazény a hotel Sunrise Qeen. Turecko. Foto: CK SATUR

Top pre hotel Sunrise Queen Resort*****

  • 4 km od centra Side
  • bohatý výber v rámci all inclusive
  • moderné izby aj s výhľadom na more
  • 3 vonkajšie bazény, akvapark a šmykľavky pre deti
  • nočný snack až do 02:00
  • štýlová grécka reštaurácia so skvelým výberom šalátov a morských plodov
  • Sport Bar a moderná čajovňa Tea House

Náš tip: Vnorte sa do pulzu nočného mesta Side a nechajte sa unášať jeho atmosférou. Staré mesto má pešiu zónu, kde sa môžete túlať aj celé hodiny. Nevynechajte reštaurácie s rybími či tureckými špecialitami. Okoreňte si nočný život barom s príjemnou hudbou alebo miestnou diskotékou.

3. Seashell Vega*****

V rušnom turistickom epicentre Tureckej riviéry, v Side je situovaný hotel Seashell Vega*****. Jeho súkromná piesočnatá pláž je vzdialená cca 500 metrov, kam sa pohodlne dopravíte hotelovým autobusom každých 15 minút v čase od 08-19 hod. Nás hotel zaujal príjemnou atmosférou, kvalitným vybavením a priestrannými izbami s príslušenstvom na prípravu čajov a kávy. Bohatý ultra all inclusive je presne pre tých, ktorí ho vyhľadávajú. K dispozícii sú aj tematické reštaurácie talianskej a tureckej kuchyne. Nápoje nikdy nie sú ďaleko, bary sú vo vstupnej hale, pri bazéne či na pláži. 

Norika Fedorová pri bazéne hotela Seashell Vega. Turecko
Norika Fedorová pri bazéne hotela Seashell Vega. Turecko. Foto: CK SATUR

Top pre hotel Seashell Vega *****

  • pri obľúbenom letovisku Side
  • priestranné izby s výhľadom na bazén alebo do okolia s možnosťou vonkajšej vírivky
  • dva vonkajšie bazény a bazén s tobogánmi
  • každú sobotu sa koná plážová párty
  • čerstvé džúsy v bare Vitamin so zábavnou obsluhou
  • v hlavnej reštaurácii je ráno i večer "živé varenie"
  • na pláži je bar, v ktorom sa pripravujú čerstvé jedlá
  • 20 km od mesta Manavgat

Náš tip: Súkromné výlety loďkou dodajú punc každej dovolenke. Zažite kultúrne predstavenie v divadle Aspendos alebo si nechajte zhotoviť TOP romantický záber pri Apollónovom chráme, ktorý bol postavený z bieleho mramoru. Za návštevu stoja aj Manvgatské vodopády, kde môžete ochutnať tú najkrémovejšiu koziu zmrzlinu.

4. Paloma Finesse*****

Špičkové vybavenie hotela Paloma Finesse ***** s konceptom ultra all inclusive vytvára celkom nový a rafinovaný prístup pre vašu dovolenku. Hotel so svojou minimalistickou architektúrou ponúka 299 priestranných izieb, 60 izieb s priamym prístupom ku bazénu, pre 2 až 4 osoby. Relaxovať môžete pri vonkajšom bazéne, ktorý žiari v tyrkysovej kráse a v dĺžke 80 m. Oázu relaxu nájdete v luxusných kúpeľoch Fae Spa, kde si môžete dopriať veľkú revitalizujúcu dávku len toho najlepšieho. Tradičný turecký hammam, sauna, masáže, telové procedúry vás prenesú do relaxačného sveta. Nechajte sa zároveň rozmaznávať cez letné chuťovky, ovocie či osviežujúce nápoje z Beach Bar-u so servisom až priamo pod slnečník na lehátku, pri bazéne alebo na pláži. 

Norika Fedorová pri bazéne hotela Paloma Finesse. Turecko
Norika Fedorová pri bazéne hotela Paloma Finesse. Turecko. Foto: CK SATUR

Top pre hotel Paloma Finesse*****

  • krásne rodinné suity aj s bazénom
  • 350 metrov dlhá súkromná pláž
  • hotel si pestuje čerstvé produkty a ponúka aj víno z vlastných viníc 
  • 3 tenisové kurty s profesionálnym trénerom, futbalové ihrisko a akvapark
  • detský klub podľa veku detí
  • pohodlné cabany na pláži
  • 6 km od Side
  • slovenský animátor rodinného klubu Planet FUN
  • krásna zenová záhrada Yuzu je vhodná aj na meditácie
Náš tip: Ochutnajte skvelé jedlá, ktoré exkluzívne v reštaurácii hotela Paloma Finesse pripravuje michelinský kuchár.

5. Paloma Orenda Resort*****

Hotel Paloma Orenda***** sa nachádza priamo pred 350 m dlhou súkromnou plážou na medovo sfarbenom piesku, ktorého brehy obmýva blyšťavé azúrové more. Vo svojej ponuke má 270 izieb v modernom dizajne v štandardných izbách pre 2+1 osoby, alebo rodinné izby s možnosťou 2 alebo 3 prísteliek. Oddych si môžete dopriať pri vonkajšom bazéne, pre deti je k dispozícii samostatný bazén. Elegantná hlavná reštaurácia Paloma zahŕňa ultra all inclusive od bohatých raňajok formou bufetových stolov, s čerstvým ovocím, či čerstvým džúsom. Nechajte sa zlákať na vybrané pochúťky z japonskej či čínskej kuchyne vo Wabi Sabi. Dokonalá farebná pastva nielen pre oči, ale aj pre kaleidoskop chutí z ďalekého východu.

Exteriér a bazén hotela Paloma Orenda Resort. Turecko.
Exteriér a bazén hotela Paloma Orenda Resort. Turecko. Foto: CK SATUR

Top pre hotel Paloma Orenda Resort*****

  • poskytuje netradičné a inovatívne služby a kladie dôraz pre starostlivosť o každého hosťa 
  • ultra all inclusive
  • hotel má aj detského kuchára, ktorý pripravuje zdravé a výživné jedlá pre najmenších hostí
  • lahodné drinky vám naservírujú v Sports Bar, Pool Bar, Beach Club Bar, Bistro alebo Night Club Bar
  • oddychovať v náručí mora môžete aj v parádnych „cabanas“ od 10-18 hod. so skvelým menu servisom
  • v reštaurácii Curio ochutnajte prvotriedne sušené mäso v bio olivovom oleji z vlastnej farmy
  • hudobné živé vystúpenia
  • obchodíky priamo v rezorte so suvenírmi v tureckom štýle 
  • slovenský animátor rodinného klubu Planet FUN
Náš tip: Užite si celá rodina mokré dobrodružstvo vo fantastickom hotelovom aquaparku.

6. Arcanus Hotels Sorgun *****

Hotel, ktorý neprestáva fascinovať! Jeden z najobľúbenejších tureckých hotelov prešiel počas poslednej zimy kompletnou rekonštrukciou. Do moderna pretavil izby ako aj kúpeľne. V rámci all inclusive-u dal zelenú importovaným nápojom a do dokonalosti doviedol novú patisseriu plnú domácich koláčikov. Dovolenka v tomto rezorte si sľubuje radosť a bohatú zábavu s našimi animátormi z Planet FUN. Chutné koláčiky vám pomôže vybehať náš profesionálny tréner.

Priastranný exteriér hotela Arcanus, drevené mólo, bazén, pláž. Turecko
Dokonalá dovolenková atmosféra hotela Arcanus. Turecko. Foto: CK SATUR

Top pre hotel Arcanus Hotels Sorgun *****

  • najobľúbenejší a novozrekonštruovaný rodinný hotel; moderné izby a kúpeľne
  • priestranná vnútorná aj vonkajšia reštaurácia s importovanými alkoholickými nápojmi
  • nový akvapark, miniklub aj klub pre deti do 16 rokov
  • zmrzlina, smoothis a koktaily v rámci all inclusive
  • Family suity majú jacuzii na balkóne
  • ideálna poloha v udržiavanej záhrade len 5 km od Side
  • rodinný klub Planet FUN so 4 animátormi a profesionálny Planet FIT tréner
Náš tip: Užite si nekonečnú zábavu s animátormi rodinného klubu Planet FUN v hoteli Arcanus Hotels Sorgun.

7. Turan Prince*****

Hotel Turan Prince***** má všetky správne ingrediencie pre vašu rodinnú dovolenku v Turecku, vrátane dvoch bazénov, vodného parku, veľkého detského klubu a štyroch reštaurácií. Oddychujte pri bazénoch, šmýkajte sa vo vodnom parku, prechádzajte sa po záhrade a šantite vo vodách Stredozemného mora. Medzi opaľovaním si môžete dopriať množstvo rôznych aktivít, vrátane lukostreľby, ping pongu a bowlingu. Rozmanitosť chutí si vychutnajte v mexickej, ázijskej či stredomorskej reštaurácii. Popoludňajšie posedenie si spríjemnite v cukrárni alebo v jednom z barov.

Drevená cabana a pláž priamo pred hotelom Turan Prince. Turecko
Drevená cabana a pláž priamo pred hotelom Turan Prince. Turecko. Foto: CK SATUR

Top pre hotel Turan Prince*****

  • poskytuje priamy prístup na pieskovú pláž s pozvoľným vstupom do mora
  • podľa Tripadvisoru patrí medzi najobľúbenejšie hotely
  • malý kompaktný rezort
  • 3 km od Colakli a 12 km od centra Side
  • blízko letiska
Náš tip: V hoteli Turan Prince si nájdu zábavu vo vode aj na súši i tí najmenší.

 

Doprajte si ten povestný luxus vnútorného pokoja, bezstarostnosti a letnej pohody. Urobte si stopy v piesku na dovolenke v Turecku s našou cestovnou kanceláriou. Tour de Turecko s Norikou Fedorovou bolo vytvorené práve pre vás, pričom pri výbere vám vždy radi poradíme, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook